> Over dit blog en de auteur

De auteur van dit blog is Geert Braam. 19 jaar oud, en is woonachtig in Ede, maar is opgegroeid in het Drentse Hoogeveen. Verkeer heeft hem sinds ongeveer zijn vierde levensjaar geïnteresseerd. Wat ooit begon met een grote obsessie van verkeersborden – hij speelde met miniatuurbordjes en autootjes – groeide geleidelijk uit tot een grote kennis en interesse voor de wereld van het wegverkeer in eerste instantie. Lid van het wegenforum, imiteert veel wegwijzers, en maakt veel wegenfoto’s. Hij is ermee bezig om al zijn foto’s op Panoramio te zetten. 

Openbaar vervoer

Toen Geert zijn eigen OV-chipkaart kreeg, was hij al heel blij. Hij moest echter nog anderhalf maand wachten om daadwerkelijk gratis door Nederland te reizen. Hij koos voor het Studenten-Weekendvrij abonnement, wat dus inhoudt dat hij ’s weekends het openbaar vervoer benut op kosten van De Staat. Een heerlijk gegeven vindt hij dat, en hij heeft dan ook snel een grote reisgeschiedenis opgebouwd. En op het moment dat dit geschreven wordt heeft hij dit pas een half jaar in gebruik. We zijn nog lang niet klaar, er is nog zoveel te zien in Nederland.

Stiekem heb ik al heel lang een zwak voor treinen in Nederland, vanwege hun opvallende karakter en lange geschiedenis die ze hebben. Het imperium dat NS heet zal regelmatig van pas komen in deze weblog, maar ook de kleinere vervoerders (Syntus, Veolia, e.d.)

Weblog en opleiding

A blog a day, keeps the doctor away

September 2014 startte Geert met de opleiding journalistiek op de Christelijke Hogeschool in Ede. Daarbij moet ook een blog worden bijgehouden, het liefst over een hobby die hij bezit (dit dus…). Dit blog heeft als doel mensen een kijkje in de keuken te geven in de transportwereld, met name op het gebied van het weg- en spoorverkeer. Deze blog is actief, dus zet ‘m in je favorieten als je ook een kijkje wil nemen.

Veel leesplezier!

Geert Braam, 6 juni 2016

Plaats een reactie